eBay iPhone Uygulamasi Resimli Anlatim | APPLE HAKKINDA HER SEY

12 Haziran 2011 Pazar

eBay iPhone Uygulamasi Resimli Anlatim

ebay iphone, iphone 4 ebay, apple iphone uygulamaları, ebay ipad, ebay ipod, gümrük vergisi ne kadar, gümrük vergisi hesaplama



eBay Hakkında

eBay uluslararası güvenilir bir alış-veriş sistemidir. İnternetten bir şeyler satın almak korkmanız gereken birşey değil. eBay'ın alıcıyı koruma yasaları var. Eğer bir ürün aldınız ve satıcınız ürünü 3 iş günü içinde kargolamadıysa dava açabilir, hakkınızı sonuna kadar savunabilirsiniz. Dolandırıldığınızı düşündüğünüzdede yine eBay hakkınızı koruyacaktır.


eBay'dan satın alırken dikkat etmeniz gereken şeyler var. Mesela elektronik birşey alıyorsanız şarj aleti Türkiyedeki prizlere uygun mu?


Satıcı bulunduğunuz ülkeye kargolama yapıyor mu?


Satın aldığınız ürün gümrük vergisine takılabilecek bir ürün mü? Örneğin pahalı bir cep telefonu, LCD televizyon veya mp3 oynatıcı aldınız. Ama Türkiyedekinden çok çok daha ucuz.

Gümrükte kendi fiyatı üzerinden vergi alınıyor. Aşşağı yukarı Türkiyedeki fiyata gelmiş oluyor. Ayrıca garanti belgesi yok ve beklediğiniz sürede yanınıza kalır.

Bu nedenle pahalı ürünler almamaya dikkat edin. İnternette birçok yere göre değişiyor gümrük sınırı kimisi 100 euro kimisi 200 euro olarak belirlemiş. Ancak gümrük sistemimiz çok karışık. Anlaşılan kimse sınırın ne olduğunu bilmiyor. Gümrükteki memurun insiyatifindeyiz!


Dikkat edilmesi gereken bir diğer unsurda orijinallik. Aldığınız ürün orijinal değilse beklediğinizi bulamayabilirsiniz.

Çin sanayisi herşeyin yan sanayi olan modelini çıkarıyor.

Orijinal olduğuna kesinlikle emin olmadıkça satın almayın derim. Mesela satıcının hangi ülkede olduğuna bakın. Hong Kong yazıyorsa(Çin'de demektir) yollayacağı ürün yüksek ihtimalle yan sanayi ürünüdür. Pahalı bir ürünü çok ucuza buluyorsanız onunda yan sanayi ürünü olma olasılığı fazla.


Birkaç önemli noktaya dokunduktan sonra şimdi eBay uygulamasının resimlerine bakalım:

Program açılırken bir lisans sözleşmesini okuyup kabul etmeniz gerekiyor:



Arama ekranı:



Arama ekranında sağ üstteki "Refine" butonuna dokunarak arama kriterlerinizi değiştirebilirsiniz. Fiyat aralığı, sıfır-ikinci el olma durumu, bulunduğunuz ülke gibi...




eBay hesabınıza giriş yaptığınız ekran:



Daha önceki siparişleriniz ve durum güncellemeleri:



Ayarlar:



Bir satıcının sattığı ürün ve bilgileri:



Bir satıcının profili:



Program appstore da ücretsiz.

iPhone versiyonu için burdan.
iPad versiyonu için burdan.

0 yorum:

Yorum Gönder

Google Analytics